top of page

ANNE

ANNE

Ik ben altijd             
gefascineerd geweest door de

veranderingen

die we als samenleving doormaken
en hoe we daar als
                    onze weg in kunnen vinden

individu

 WIE BEN IK? 

Ik ben Anne Wislez, geboren op 29 april 1966 in Wilrijk, België, en al van kindsbeen af geboeid door verhalen en mensen. Als tienjarige schreef ik al ‘boeken’ (voor mezelf) en vond ik het fascinerend om via taal werelden te creëren. Niet zo gek dat ik na mijn talenopleiding in de journalistiek rolde, waar ik meer dan 35 jaar mensen interviewde en verhalen neerschreef voor verschillende magazines (Flair, Libelle, Weekend Knack, Feeling, Fit & Gezond, Vitaya magazine, Psychologies...). 

MENS & SAMENLEVING   Sinds het begin van mijn carrière ben ik geïntrigeerd door de psyche van de mens, door zijn subjectieve ervaring, door het verhaal dat achter elk gezicht schuilt. Maar ook door de grotere beweging die we als samenleving doormaken en welke rol we daar als individu in kunnen spelen. 

 

VAN HOOFD NAAR HART   Als journalist ben ik erg analytisch en hou ik ervan logische verbanden te leggen en inzicht te helpen verschaffen. Jarenlang liet ik me leiden door mijn ratio. De zoektocht naar mijn eigen innerlijke verhaal begon toen ik in het kader van een televisieprogram-ma als researcher beroepsmatig gevraagd werd me te openen voor de subjectieve werkelijkheid die we ervaren en voor het gegeven zelfontwikkeling en bewustzijns-verandering. 

 

FEMINIENE WAARDEN   Dit parcours bracht me van mijn hoofd naar mijn hart en leidde me van de psychologie, via oosterse filosofieën, yoga, intuïtieve dans, massage en lichaamsbewustzijn tot een verdiepende zoektocht binnen de westerse mystiek, waar ik (o.a.) doordrongen raakte van het belang van het werken met/rond vrouwen. Deze fascinatie ontkent op geen enkele manier het belang van het mannelijke en kadert binnen een verlangen naar een constructieve samenwerking tussen masculiene en feminiene waarden in zowel vrouwen als mannen. 

 

MANNEN EN VROUWEN   Toeval wil dat mijn huidige partner, Ton van der Kroon, zelf al meer dan 30 jaar pionier is in 'mannenwerk' en we samen vanuit onze achtergrond nog meer werk kunnen maken van een gezonde man-vrouw-balans in de wereld.

INTO THE UNKNOWN    Eind 2019 gaf ik mijn baan op als hoofdredacteur van Psychologies magazine België en begon ik, samen met mijn partner, aan een sabbatical. Een tocht into the unknown  die uiteindelijk drie jaar duurde. Als digital nomads reisden we drie jaar door Europa op zoek naar onze nieuwe bestemming, en in de herfst van 2023 landden we in Portugal. Dit hele parcours leidde tot een boek dat begin 2024 het levenslicht zag.

VROUWENBERADEN   Van de herfst van 2020 tot de herfst van 2023 leidde ik een honderdtal online Vrouwenberaden, waarin ik samen met een wisselende groep vrouwen uitzocht wat we kunnen betekenen in deze tijden van crisis en hoe we de wereld kunnen beïnvloeden, niet door te doen, maar door te zijn. 

CONNECTING THE DOTS   Ton en ik organiseren gatherings en reizen op krachtplekken in de wereld met als doel de verbinding met onszelf, elkaar, de Aarde en de hemel te versterken en het collectieve bewustzijn te verhogen.

Alles over ons gezamenlijk werk vind je op onze website:  

www.connecting-the-dots.eu


 

bottom of page