top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Lees aub onderstaande tekst zorgvuldig na voor je boekt:

 

 1. Je kan enkel deelnemen voor de volledige retreat. Die begint de eerste avond om 18u met het avondmaal en eindigt de laatste dag na de afsluitingscirkel en eventueel lunch.

 2. Je bent ingeschreven als het totale bedrag over is gemaakt naar Anne Wislez, BE37 0014 2787 1928.

 3. Bij afmelding na inschrijving zijn er annuleringskosten van 200 € tot één maand voor het begin van de workshop. Daarna wordt het volledige bedrag weerhouden. 

 

WERKWIJZE:

Wij werken grotendeels met de principes van Open Space. Dat betekent dat het programma zich ter plekke ontrolt en dat we als groep als een soort constellatie fungeren waarin bepaalde thema’s zich gaan reveleren. We laten ons hierin leiden door de groepsintelligentie en een hoger leidend principe. We zijn als groep verantwoordelijk voor het respectvol en veilig omgaan met elkaar en de gebeurtenissen.

De workshop is gebaseerd op twee deelcirkels per dag, één in de ochtend en één in de avond, en de rest van de dag creëren we samen naar aanleiding van wat op elk moment aan de orde is. Deze techniek vraagt van jou dat je je ten volle engageert in het gebeuren en dat je je stem, talenten, vragen, gevoelens, onzekerheden, krachten… inbrengt. Hoe meer je jezelf inbrengt, hoe meer je uit het samen-zijn kan halen.

 

De principes van Open Space zijn:

 1. De mensen die er zijn, zijn de juiste mensen. We spiegelen elkaar en zorgen er zo voor dat thema’s zich openen.

 2. Wat gebeurt is het juiste wat wil gebeuren. Alle details die zich aan ons tonen tijdens ons verblijf, voeden het collectieve proces.

 3. Het begint wanneer het begint. Het groepsproces begint vaak al een stuk in jou op het moment dat je je inschrijft.

 4. Het eindigt wanneer het eindigt. Het proces is afgerond wanneer dat voelbaar is. Dat kan zijn voor het officieel eindigen van de retreat, maar ook pas daarna.

 5. Volg de wet van de twee voeten. Voel op elk moment wat aan jou is om uit te spreken, in te brengen of te doen. Als je ergens moet zijn, geef het aan en volg je eigen weg, maar blijf verbonden. 

 6. Durf in het vuur te zitten. Soms is het proces ongemakkelijk, zijn er stiltes, wrijvingen, weten we niet waar het naartoe wil… De uitdaging is om met je volle hart bij het proces te blijven.

 7. Vertrouw het proces en verwacht het onverwachte. Soms wil zich iets heel anders tonen dan je oorspronkelijk had gedacht. Het onbekende en onverwachte laat zich niet gebieden. Ontvang wat zich reveleert als een geschenk.

 

ALGEMENE AFSPRAKEN:

 1. Zorg voor een geldige identiteitskaart (of paspoort), BA-verzekering en reisverzekering

 2. De reis naar de bestemming is niet inbegrepen in de prijs of organisatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je heen- en terugreis. We kunnen je adviseren hoe het best op bestemming te komen.

 3. Mocht je eerder willen komen of langer blijven, neem dan zelf contact op met het hotel of een hotel in de buurt. In Tomar zijn heel wat mogelijkheden om te logeren (zie Booking.com). 

 4. We logeren op basis van een tweepersoonskamer. In het Morya Retreat Center is het niet mogelijk in een single kamer te logeren. Geef een seintje als je met iemand specifiek in de kamer wil liggen.

 5. We zorgen voor voornamelijk vegetarische voeding. Soms is er vis of vlees, naargelang de gewoontes van het land of hotel waarin we samenkomen. Mocht je om medische redenen bepaalde voeding nodig hebben, neem het dan zelf mee. 

 6. Je neemt deel aan de retreat op eigen verantwoordelijkheid. We doen er alles aan om het verblijf zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, maar we kunnen niet de verantwoordelijkheid opnemen voor je veiligheid, noch je emotioneel, fysiek of financieel welzijn. 

 7. Ter plekke is geen enkele vorm van drugs toegelaten, en zo weinig mogelijk alcohol.

 8. We zijn te gast in een ander land en cultuur, waar andere gewoontes gelden. Respecteer op elk moment de plaatselijke cultuur, regels, dresscodes en formaliteiten. We doen ook geen rituelen of ceremonies op publieke plaatsen. Hou alles discreet.

 9. De taal gesproken in onze bijeenkomsten is Engels, tenzij iedereen aanwezig Nederlandstalig is.

 10. Het belangrijkste doel van ons samen-zijn is persoonlijke heling en groei. Hoe meer je je inbrengt in het proces, hoe meer je kan opsteken en groeien. Bereid je verblijf voor door al regelmatig in te tunen op het proces en jezelf de vraag te stellen wat jouw intentie is om deel te nemen. Waar wil je op focussen? Wat is je schaduw of je valkuil in een groep? Hoe kan je jezelf het beste voorbereiden?

 11. Als je psychische problemen hebt ervaren in het verleden, spreek ons daar dan over aan voor je inschrijving. We gaan ervan uit dat iedereen aanwezig volledig zorg kan dragen voor zijn / haar eigen noden en de eigen gevoelswereld kan beheersen. 

 12. Kinderen en huisdieren zijn niet toegelaten.

 13. Onze reizen zijn niet toeristisch bedoeld; we zijn in de eerste plaats samen om ons te verdiepen in onszelf, het groepsproces en het collectieve werk dat daaruit voortvloeit. Mocht je iets specifieks willen zien in het land waar we zijn, boek dan enkele dagen extra. 

 14. Het doel van ons werk is om mensen in al hun verscheidenheid te verenigen, los van geloof, achtergrond, leeftijd, gender… en om elkaar te erkennen als leden van één mensheid en bewoners van één aarde. We laten ons niet meeslepen door theorieën allerhande en al zeker geen die verdelen. We focussen steeds weer op het hart en niet op de mind. 

bottom of page